Генерални директор Би-Би-Сија подноси оставку

Тони Хол, генерални директор Би-Би-Сија најавио је да ће овог лета отићи са те функције коју је обављао седам година.

Хол је у мејлу који је послао запосленима написао да је му је било изузетно тешко да донесе такву одлуку, преноси Гардијан.

"Да сам пратио своје срце никада је не бих поднео", додао је Хол.

Поручио је да ће наставити да се бори да "покаже зашто јавно информисање са Би-Би-Сијем у његовом срцу представља вечну идеју".

Како наводи Гардијан, премијер Велике Британије Борис Џонсон раније је износио "прикривене претње" да ће укинути обавезну претплату на Би-Би-Си и декриминализoвати оне који не плате годишњу наканду од 154,50 фунти (181,24 евра).

Британска секретарка за медије, културу и спорт Ники Морган такође је рекла да је "отворена за могућност" да се обавезна накнада за Би-Би-Си замени претплатом сличној као оној за стриминг сервис "Нетфликс".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво