Медведев се огласио и објаснио зашто је поднео оставку

Доскорашњи премијер Русије Дмитриј Медведев дао је интервју за Први канал Русије у ком је објаснио због чега је цела руска влада са њим на челу поднела оставку.

Руска влада је поднела оставку у 15. јануара, након што се председник Владимир Путин обратио нацији затраживши убрзано решавање великих социјалних, економских, технолошких проблема са којима се земља суочава.

У интервјуу je објаснио који су разлози за подношење оставке, док поједини указују да се није снашао у новим Путиновим плановима.  

"Прва и најважнија ствар коју сам рекао председнику на састанку 15. јануара jeсте да његова порука оцртава врло амбициозне задатке за политички систем, који у одређеној мери чак и мењају равнотежу моћи у земљи – ово се односи на владу, парламент, делом на председника, на правусуђе. Како би могао да доноси све те одлуке, председник мора да буде апсолутно слободан да дискутује и предузима мере без обзира на било који други фактор, укључујући и владу", рекао је Медведев за Први канал Русије.

Сматра да је време други фактор, пошто је функцију премијера обављао готово осам година.

"Ово је, после свега, био врло дуг и компликован посао везан за доношење одлука о јако компликованим питањима. И то такође треба узети у обзир", рекао је Медведев, један од Путинових најближих сарадника. 

Поручује да не иде на одмор. Овај викенд отишао је у планине да скија. "Скијаћу неколико дана, па се враћам и радићу. У том смислу, нема посебних промена, наставићу да радим", рекао је бивши руски премијер. 

Медведев, који ће убудуће бити на месту заменика шефа Савета безбедности, држи рекорд у новијој руској историји као председник који је више од седам година и осам месеци на власти.

Садашња руска влада формирана је у мају 2018. године и чине је 22 министра, 10 потпредседника Владе и један заменик премијера.

Путин је Државној думи као новог кандидата за премијера предложио Михаила Мишустина, председника Федералне пореске службе Русије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво