Кад Руси запливају за Часни крст

Православни верници у Русији такође обележавају велики празник Богојављење, па је и широм ове земље организовано пливање за Часни крст.

Широм Русије, од Москвe до далеког истока земље, пливало се за Часни крст. У појединим градовима и упркос "дебелом" минусу.

Према писању руских Вести, јутрос се у Москви за Часни крст пливало на више локација.

Сектор за цивилну заштиту саопштио је да је широм московског региона учествовало више од 53.000 купача. Највише њих, око 10.000 дошло је на Свето језеро, а неколико хиљада људи окупило се на језеру Сокољники и у Јужном Бутову.

На Камчатки су православни верници, и поред ниске температуре од минус 11 степени Целзијуса, заронили у језеро.  

Прошле године је у богојављенском пливању само у Москви учествовало 190.000 људи, а очекује се да ове године број учесника премаши 200.000.

На нивоу целе Русије учествоваће, према проценама, бар два милиона људи.

Иако у народу постоји веровање да су становници севернијих земаља, па тако и Русије, физички предиспонирани да лакше поднесу купање у хладној води, лакари тврде да то није тачно и објашњавају у чему је тајна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи