Оптуживао Клинтона, а сада брани Трампа

Кен Стар и Роберт Реј, независни тужиоци у процесу опозива Била Клинтона, биће део тима који ће бранити Доналда Трампа на суђењу пред Сенатом које је заказано за уторак.

Најистакнутије име међу Трамповим браниоцима јесте Кенет Стар, бивши независни тужилац чија је истрага утабала пут за покретање процеса опозива бившег председника Била Клинтона 1998. године, преноси Ројтерс.

Стар је средином деведесетих добио задатак да истражује Клинтонове некретнине, али је његова истрага проширена како би укључила Клинтонову везу са Моником Луински, која је радила као стажистикиња у Белој кући.

Представнички дом је тада изгласао Клинтонов опозив, али је Сенат одлучио да он остане председник САД.

Стар је био председник Универзитета Бејлор у Тексасу, али је поднео оставку 2016. године због критика начина на који се ова установа односи према пријавама за сексуално узнемиравање.

Пат Чиполоне ће предводити одбрану Доналда Трампа пред Сенатом. Агресивно је бранио председника током саслушања за опозив, а одбијао је да представи документе и да доведе сведоке које је позивао Конгрес.

Џеј Секулов, Трампов приватни адвокат, помоћи ће у вођењу одбране америчког председника. Секулов је унајмљен током саслушања специјалног саветника Роберта Милера у вези са истрагом о мешању Русије у председничке изборе 2016. Осим тога, био је укључен и у друге случајеве који су се водили против Трампа, укључујући и суђење за скривање пореских пријава.

Гласао за Хилари, а написао књигу против Трамповог опозива

Поред њих, Трампа ће бранити и Алан Дершовиц, који је познат по томе што је био адвокат америчког рагбисте О Џеја Симпсона, који је 1995. године оптужен да је убио своју супругу и њену пријатељицу. Дершовиц је био и правни заступник бизнисмена Џефрија Епстајна, који је прошлог лета извршио самоубиство.

Иако је, како је сам рекао, гласао за Хилари Клинтон на изборима 2016, у међувремену је постао један од најважнијих бранилаца Трампа на кабловским телевизијама, а написао је и књигу која се супротставља Трамповом опозиву.

У Трампову одбрану укључен је и Роберт Реј, наследник Кенета Стара у случају Била Клинтона. Реј је написао извештај о истрази Клинтона у вези са Моником Луински, а такође је одбио да процесуира Клинтона за ометање истраге, што је објављено дан пред крај Клинтоновог мандата 2001. године.

Трампа ће пред Сенатом бранити и адвокати Беле куће Мајк Пурпура и Патрик Филбин, Трампова саветница Пем Бонди, која је бивши главни тужилац Флориде, као и републикански конгресмени Џим Џордан из Охаја и Џон Ретклиф из Тексаса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво