Зеленски "дозволио" Гончаруку да остане премијер Украјине

Украјински председник Володимир Зеленски дозволио је премијеру Олексију Гончaруку да остане на челу владе након што је поднео оставку због аудио-снимка у којем критикује Зеленског.

У видео-снимку на којем Зеленски и Гончарук седе за столом, председник Украјине је рекао да ће Гонарчуку и његовој влади дати шансу, док је премијер "углавном био тих", преноси Ројтерс.

Гончарук је понудио оставку након што се у аудио-снимку, који је кружио по друштвеним мрежама ове недеље, могло чути како критикује председника, али је за Ројтерс раније навео да би могао да задржи посао.

На снимку са састанка Гончарука и министра финансија са украјинском националном банком, који је одржан у децембру прошле године, може се чути мушкарац који коментарише како Зеленски има мањак знања из економије.

"Одлучио сам да дам шансу вама и вашој влади", рекао је Зеленски, али је додао како Влада није испунила одређене задатке, попут разрешавања министара који не раде на реформама.

Председник Украјине је украјинском премијеру рекао да му је јавност позајмила своје поверење и додао да Гончарук још није исплатио ову позајмицу украјинском друштву.

Због снимка, Гончарук је понудио оставку и на Фејсбуку написао да је Зеленски "пример отворености и пристојности".

"Ипак, да бих отклонио било какве сумње у поштовање и поверење у председника, написао сам писмо о оставци и предао га председнику, који има право да га поднесе парламенту", објавио је Гончарук на Фејсбуку раније данас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво