Снажна олуја у Аустралији, земља не упија воду

Снажне олује са грмљавином и јаком кишом, а понегде и градом, погодиле су поједине регионе Аустралије која се више месеци бори са пожарима који су потпуно опустошили делове те земље.

Иако би олује могле донети толико потребну помоћ ватрогасцима који се боре против једног од најгорих пожара у историји Аустралије, метеоролози кажу да још није сигурно да ће киша пасти тамо где је најпотребнија и да ли ће је бити довољно.

До сада није било довољно кише да угаси пожаре, наводи Си-Ен-Ен и преноси забринутост званичника да би обилна киша могла да доведе до поплава, јер вода буквално клизи са сасушене земље.

Такође, пожари су уништили и велики део вегетације која би могла да апсорбује падавине.

Служба за ванредне ситуације државе Викторија објавила је на Фејсбуку неколико слика на којима се види штета од олује, укључујући рупу дубоку четири метра која се отворила поред пута.

У деловима Мелбурна пало је чак 77 милиметара кише, узрокујући поплаву и одређену штету, саопштиле су локалне власти.

Ватрогасна служба Новог Јужног Велса саопштила је на Твитеру да иако киша неће угасити све пожаре, сигурно ће помоћи њиховом обуздавању.

Си-Ен-Ен је известио је да киша није пала у свим деловима који су захваћени пожарима, али и да је у Новом Јужном Велсу више од 10.000 кућа и фирми остало без струје због невремена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво