Солејманијева ћерка прети Америци и савезницима

Заинаб Солејмани, кћерка иранског генерала убијеног у ваздушном нападу САД у Багдаду, поручила је окупљенима у Техерану да се САД и њихови савезници суочавају са "мрачним данима".

"Луди Трампе, немој мислити да је све окончано мучеништвом мог оца", поручила је Заинаб Солејмани у обраћању које је преносила државна телевизија, преноси Ројтерс.

Америци је раније осветом запретио и један од команданата иранске Револуционарне гарде, генерал Голамали Абухамзех, који је навео да је Иран одредио виталне америчке циљеве у региону.

"Око 35 њих су у нашем домашају, као и Тел Авив", рекао је Абухамзех.

Посмртни остаци најутицајнијег иранског генерала Касема Солејманија, који је убијен у америчком нападу у Ираку, допремљени су јуче у Иран.

У Техерану и Кому се данас организују погребне поворке грађана, а Солејмани ће у уторак бити сахрањен у свом родном граду Керману.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије