Напади у Багдаду, ракета из "каћуше" пала у близини америчке амбасаде

Унутар тзв. зелене зоне у Багдаду, где се налази и америчка амбасада, пала је ракета из "каћуше". Једна ракета је пала и у ваздухопловну базу "Балад". Полицијски извори наводе да нема жртава, преноси Ројтерс.

Ракета из "каћуше" је пала у близини америчке амбасаде у Багдаду, која се налази у "зеленој зони", као и други објекти у којима су смештене ирачке институције и дипломатске мисије.

Једна ракета је пала и унутар ваздухопловне базе "Балад", коју користе америчке снаге, и у области Џадирија у Багдаду. Повређено је пет особа.

Две гласне експлозије одјекнуле ирачком престоницом, рекао је раније један очевидац за Ројтерс.

За сада нема информација ко је извео напад.

Ирачка милиција Катаиб Хезболах упозорила је безбедносне снаге те земље да се удаље на најмање један километар од америчких база, почевши од недеље увече, преноси телевозија Ел Мајаден.

Jедан од команданата Револуционарне гарде, генерал Голамали Абухамзех, рекао је раније да ће Иран казнити Американце свуда где се налазе у домашају Исламске Републике како би се осветио за убиство војног команданта Касима Сoлејманија, а цитирала га је иранска новинска агенција Тасним.

Иначе, више хиљада Ирачана придружило се погребној поворци у Багдаду у знак жалости за Солејманијем, лидером ирачке шиитске милиције (ПМФ) Абу Махдијем ел Мухандисом и осталима који су у убијени у америчком ваздушном нападу у Ираку.

Због њихове смрти ирачки премијер Адел Абдул Махди је прогласио тродневну жалост.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије