Иран: Осветићемо генерала Солејманија

Ирански Врховни национални савет безбедности, којем је први пут председавао ајатолах Али Хамнеи, упозорио је Американце да их, после убиства генерала Касема Солејманија, очекује "жестока освета". Швајцарски амбасадор позван на хитан разговор у Техерану.

Врховни национални савет безбедности је навео и да су предузети одговарајући кораци како би се испитали различити аспекти инцидента у којем је убијен генерал Солејмани.

"Режим у САД ће бити одговоран за све последице ове криминалне авантуре", наводи се у саопштењу после састанка тог савета.

Састанак Врховног националног савета безбедности уследио је пошто су власти у Техерану хитно позвале амбасадора Швајцарске, који у Ирану заступа и интересе САД, наводе ирански медији.

Дипломатски извори у Техерану наводе да је швајцарски амбасадор Иранцима предао поруку Вашингтона, као и да ће Американцима пренети ставове иранских власти, али садржаји тих порука нису објављени.

Генерал Касем Солејмани, командант Куда – јединице за специјалне операције иранске Револуционарне гарде, убијен је прошле ноћи у нападу америчких дронова у Багдаду.

Генерал Солејмани важио је годинама за кључног човека Техерана на Блиском истоку, који је координисао акције бројних проиранских група – од Курда у Сирији, Хезболаха у Либану, до шиитских милиција у Ираку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво