Британија ставила Хезболах на црну листу

Велика Британија је увела санкције војном крилу Хезболаха, због чега ће се убудуће свака сарадња са том организацијом на британској територији третирати као криминално дело.

„Ово значи да ће свако припадање, подражавање и охрабривање војног крила те организације бити протумачено као криминална радња", саопштило је британско министарство унутрашњих послова.

Санкције, међутим, неће утицати на политичке, социјалне и хуманитарне активности те организације.

Хезболах је шијитска либанска организација која је настала 1982. године, као одговор на улазак Израела у јужни Либан, након чега су САД и Велика Британија оптужиле Хезболах за тесне везе са иранском Револуционарном гардом.

Хезболах је пре две године водио рат са Израелом када је присилио израелске војне трупе на повлачење од када траје непрестана напетост на југу Либана.

Захваљујући иранској финанској помоћи Хезболах је успоставио изузетно развијен социјални програм који је помогао угроженом становништву широм Либана, чиме је стекао симпатије тамошњих муслимана и хришћана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи