Благојевић није изненађен одлуком Конгреса

Гувернер Илиноиса Род Благојевић није изненађен одлуком Представничког дома Конгреса да га опозове са функције. Благојевић сматра да је прави разлог за опозив његово залагање за побољшање социјалног положаја сиромашних грађана.

Гувернер Илиноиса Род Благојевић изјавио је да није изненађен одлуком Представничког дома Конгреса да га опозове са те функције због сумње да је злоупотребио власт и покушао да прода место у Сенату које је остало упражњено избором Барака Обаме за председника САД.

"Од тренутка мог поновног избора борим се са Представничким домом за интересе народа", рекао је Благојевић у петак на конференцији за новинаре, одржаној пошто му је Представнички дом изгласао неповерење са 114 гласова "за" и једним "против".

Благојевић је настoјао том приликом да истакне успехе које је остварио на месту гувернера, наводећи посебно своје напоре да помогне сиромашним породицама.

"Данашње акције Представничког дома и разлози опозива су због тога што сам чинио ствари борећи се за породице које су данас овде са мном", рекао је гувернер српског порекла, окружен десетинама грађана за које је рекао да су они само неки од људи којима је помагао.

Благојевић је објаснио да су разлози његовог опозива и неслагања са Конгресом и у томе што се залагао за програме проширења здравственог осигурања грађанима Илиноиса, помоћ у лечењу оболелима од рака, бесплатну мамографију за сиромашне жене, као и пореске олакшице за куповину куће. "Јесу ли то прекршаји за опозив? Не верујем", рекао је Благојевић.

Род Благојевић је конференцију за новинаре завршио рецитовањем стихова британског песника Алфреда Тенисона о "херојству и борби без одустајања".

После одлуке Представничког дома, поступак опозива биће настављен саслушањем Благојевића пред Сенатом и сменом са функције, уколико буде проглашен кривим.

Поступак опозива у Сенату могао би да траје до фебруара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи