Корбин: Жао ми је због пораза, преузимам одговорност

Вођа британске опозиционе Лабуристичке партије Џереми Корбин извинио се присталицама странке због најгорих изборних резултата од 1935. године, у писму које је упутио листу "Сандеј мирор", али је истакао да је поносан јер је понудио поруку наде.

Џереми Корбин је поучио да ће лабуристи учити из ових избора и саслушати гласаче који су напустили странку.

Корбин је у писму признао пропусте странке и преузео одговорност за лош резултат на изборима.

"Ово је тежак пораз и ударац за свакога ко жели истинске промене. Жао ми је због пораза и преузимам одговорност. Научићемо лекције из овог пораза, пре свега слушајући гласаче које смо изгубили. Вратићемо њихово поверење", написао је Корбин, који је најавио повлачење са места лидера лабуриста почетком наредне године.

Додаје и да је његова изборна кампања ипак била успешна јер је отворила неке нове дебате о мерама штедње, неједнакости у друштву, корпорацијама и еколошким питањима.

Истиче да ће бити тешко повратити изгубљено поверење гласача, пошто је странка на изборима 12. децембра претрпела најтежи пораз од 1935. године, чак и у традиционалним упориштима.

Љути посланици из Лабуристичке партије први пут ће рећи Корбину своје мишљење у уторак на састанку странке, када највероватније неће добити подршку после губитка чак 50 посланичких места на изборима.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 15. дец 2019, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

@ Levičari

Како ти израчуна да би било 52:48 за “remain” само ти знаш, па он је изгубио гласаче баш зато што није схватио колико је традиционалних гласача лабуриста било за излазак а не останак у ЕУ.
Ови избори су уствари други референдум о изласку из ЕУ, ако то није јасно онда боље неки да не прате и не коментаришу политику.

(недеља, 15. дец 2019, 19:22) - Sara [нерегистровани]

Корбин: Жао ми је због пораза, преузимам одговорност

Nije bilo sanse da Korbin pobed, samim tim sto je hteo da uvede porez na bogatstvo. Imucnima se to nebi svidelo.

(недеља, 15. дец 2019, 16:05) - anonymous [нерегистровани]

Pn zasluzi

Ovako treba da prodje svako ko ignorise volju naroda. Laburisti su drzali Britaniju kao taoca dve godine ne dozvoljavajuci nikakav Brexit. To im sad osvetilo. Protiv volje naroda se ne sme.

(недеља, 15. дец 2019, 15:17) - anonymous [нерегистровани]

Levičari

Kada se pogledaju rezultati izbora, proizilazi da bi da se glasalo o Bregzitu bilo najmanje 52:48 za Remain, a opet je Džonson dobio 60% poslanika. Narod glasa za onoga ko ostavlja utisak da zna šta radi.

(недеља, 15. дец 2019, 13:33) - anonymous [нерегистровани]

Opozicija

Tipicni pristup opozicije sirom svijeta. Protiv svega sto dolazi od 'pozicije'. Nije crno nego bijelo, nije bijelo nego crno. Da je nastupao malo uravnotezenije prosao bi sigrno bolje na izborima.

(недеља, 15. дец 2019, 13:01) - anonymous [нерегистровани]

Ови левичари..

живе у прошлости и понашају се и делују као да је ово прва половина 20-ог века.