ЕУ продужила санкције Русији за шест месеци

Европски лидери на самиту у Бриселу договорили су се да продуже економске санкције Русији за још шест месеци, односно до краја јула 2020. године. Грушко: Продужење снакција Русији штети економији ЕУ.

Санкције су усмерене против енергетских, финансијских и оружаних сектора Русије.

Европска унија је први пут увела санкције Русији после припајања Крима 2014. године.

Одлука о продужењу санкција донета је јуче на самиту у Бриселу, а неколико дана после састанка Нормандијске четворке у Паризу, наводи Ројтерс, позивајући се на четири дипломатска извора.

Политика санкција Европске уније према Русији наставља да штети економији ЕУ, изјавио је заменик руског министра спољних послова Александер Грушко.

"Они продужују (санкције) на сваких шест месеци. Искрено говорећи нисмо очекивали ништа другачије. Они и даље штете сопственој економији", рекао је Грушко, коментаришући релевантну одлуку ЕУ, пренео је Тас. 

Лидери Русије и Украјине, Владимир Путин и Володимир Зеленски, договорили су се у Паризу о размени преосталих затвореника из сукоба у источној Украјини до краја године, али не и о статусу те области, о чему би требало да разговарају на наредном састанку за четири месеца.

Европски лидери су се договорили и о заједничком циљу да Европа до 2050. године буде први климатски неутрални континент на свету, а данас настављају последњи самит у 2019. години.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво