Форбс: Меркелова најмоћнија жена света, Брнабићева на 88. позицији

Немачка канцеларка Ангела Меркел девету годину заредом налази се на првом месту традиционалне "Форбсове" листе 100 најмоћнијих жена света. Премијерка Србије Ана Брнабић заузела је 88. место.

У образложењу се наводи да је Ангела Меркел урадила много како би се у Европи смањило антиимигрантско расположење.

На другом месту је нова председница Европске централне банке и бивша генерална директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард, трећа је председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси, а четврта председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

Наводи се да је Пелоси високу позицију на листи заслужила покретањем процедуре импичмента америчког председника Доналда Трампа.

Пета на листи је извршна директорка "Џенерал моторса" Мери Бара, шеста је Мелинда Гејтс, седма је извршна директорка компаније "Фиделити инвестменс" Абигејл Џонсон, а осма извршна директорка компаније "Сантандер" Ана Патрисија Ботин.

На деветој позицији је извршна директорка компаније "ИБМ" Ђини Ромети, а десета најмоћнија жена света је председница "Локид Мартина" Мерилин Хевсон.

Британска краљица Елизабета је 40, а Грета Тунберг, личност године у избору "Тајма", је на 100. месту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи