Пожар на руском носачу авиона "Адмирал Кузњецов", 11 особа повређено

Најмање 11 особа је повређено, од којих је шесторо на интензивној нези због последица пожара који је избио на једином руском носачу авиона "Адмирал Кузњецов", наводи Тас. Ватру је изазвала варница настала током варења, а пожар је захватио 600 квадратних метара.

Пожар на носачу авиона "Адмирал Кузњецов" избио је током радова на одржавању у луци у Мурманску, на Баренцовом мору, преноси агенција Ројтерс. Према до сада расположивим подацима, 11 особа је повређено, од којих је шесторо на интензивној нези, наводи руска агенција Тас

Ватрогасци су успели да локализују пожар, а сви радници који су радили на одржавању су евакуисани са брода. У тренутку пожара је на носачу било 400 радника.

Тас додаје да је већина жртава отрована супстанцама које су настале током изгарања, док је један радник задобио повреде главе.

Сајт RT.com преноси да је ватру изазвала варница настала током варења, а пожар се потом проширио на 600 квадратних метара.

"Адмирал Кузњецов" је тренутно једини активни руски носач авиона.

Изграђен је и поринут за морнарицу Совјетског Савеза и требало је да буде први носач авиона своје класе.

Међутим, направљен је још само један носач авиона ове класе, Варјаг, који никада није поринут. Украјина га је продала Кини, под условом да се не користи у војне сврхе.

Једини руски носач авиона добио је име по адмиралу флоте Совјетског Савеза, Николају Герасимовичу Кузњецову.

Прво је носио име "Рига", да би му у новембру 1982. име било промењено у "Леонид Брежњев".

У августу 1987. поново му је промијењено име у "Тбилиси". Име "Адмирал Кузњецов" добио је 4. октобра 1990. У потпуности је функционалан од 1995. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво