Путин: Не престају покушаји ревизије историје

Руски председник Владимир Путин изјавио је да покушаји искривљавања историјских истина не престају, а томе су се, како каже, придружили не само наследници нацистичких саучесника, већ и неке угледне међународне институције и европске структуре.

Као пример, руски председник је навео недавну резолуцију Европског парламента, која је, како је оценио, ставила на исти ниво и нацистичке агресоре и Совјетски Савез, преноси Тас.

"А они који покушавају да се супротставе таквој неутемељеној лажи, оптужују се за информативни рат против демократске Европе. То је цитат", поручио је Путин на састанку организационог одбора Победе задуженог за обележавање 75. годишњице победе у Другом светском рату.

Европски парламент је пре два и по месеца усвојио резолуцију у којој се наводи да је споразум о ненападању између нацистичке Немачке и СССР-а "отворио пут за избијање Другог светског рата".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво