Финиш кампање у Британији – завршне поруке Џонсона и Корбина

У Великој Британији се сутра одржавају ванредни парламентарни избори. Лидери партија у последњем дану кампање шаљу кључне поруке бирачима пред сутрашње изборе. Борис Џонсон је нагласио да ће само Конзервативна партија "завршити са Брегзитом" и убрзати напредак земље, док је Џереми Корбин истакао да ће Лабуристичка партија дати "наду следећој генерацији".

Џонсон је последњи дан кампање започео у Западном Јоркширу. Навео је да кампања није могла да буде напетија и да поново постоји ризик од тога да неће бити парламентарне већине.

Главна порука актуелног премијера била је усмерена на завршетак кризе коју је изазвао Брегзит.

"Уколико убрзо не изађемо из овог живог песка, будућност наше земље ће остати несигурна", истакао је Џонсон и додао да ће се торијевци залагати за улагање у националну здравствену службу, повећање броја полицајаца и увођење новог имиграционог система.

Џереми Корбин је последњи дан кампање започео у Глазгову, где је рекао да ће лабуристичка влада "елиминисати сиромаштво деце, дати наду следећој генерацији и на прави начин улагати у образовање широм Велике Британије".

Лидер Лабуристичке партије је присталицама у Мидлсбороу поновио да ће се залагати за улагање у националну здравствену организацију, проширење бесплатне бриге о деци и за ниже цене превоза.

"Запамтите да је сутра наш избор, наша шанса, да изаберемо владу која ће бити за многе, а не за неколицину. Владу којој можете веровати", рекао је Корбин и нагласио да ће се Лабуристичка партија потрудити да обезбеди договор око Брегзита који је "добар за раднике" и да ће последњу реч имати јавност.

Према последњим анкетама Конзервативна партија би на сутрашњим изборима требало да освоји око 43 одсто гласова, док су лабуристи у заостатку и процењује се да ће освојити око 33 одсто гласова Британаца.

Ванредни парламентарни избори у Великој Британији  одржавају се сутра, гласачка места ће бити затворена у 22 часа по локалном времену, када ће се знати и прве процене изборних резултата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво