Ердоган: Највише поштујем Трампа, Путина и катарског шеика

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су амерички и руски председници, Доналд Трамп и Владимир Путин, као и катарски шеик Тамим бин Хамад ел Тани, лидери које највише поштује.

Реџеп Тајип Ердоган је у говору пред студентима рекао да се боји да именује лидера из Европе који га инспирише, преноси АП.

"Када погледамо у Европу, постоји озбиљна криза лидера, један лидерски вакуум. Немам храбрости да нађем такав пример у Европи", рекао је турски председник.

Истакао је и да цени Трампа као лидера јер каже оно што му је на памети.

"Волели га ви или не, Трамп је важно име. Он нема скривену агенду. Он ми јасно каже ствари и на отворен начин и ја њему кажем ствари веома отворено", рекао је Ердоган.

Навео је и да Путин нема тајне агенде, да је искрен и отворен према Турској, а убеђен је да ће руски лидер донети мир Сирији.

Када се ради о катарском шеику, Ердоган га је описао као младог и динамичног лидера.

Ердоган је рекао да пророка Мухамеда и оснивача модерне Турске Кемала Ататурка сматра најинспиративнијим особама из прошлости, а да од накадашњих европских лидера цени бившег немачког канцелара Герхарда Шредера и бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво