Чешка, убица ћутао док је пуцао

У чекаоници болнице у чешком граду Острава 42-годишњи мушкарац убио је шест особа, а затим, током бега са места злочина пуцао себи у главу, саопштила је полиција.

То је највећи број жртава у некој пуцњави у Чешкој, где су вишеструка убиства релативно ретка, од када је 2015. године мушкарац убио осморо људи, а затим и себе у ресторану у Ухерском Броду, наводи Ројтерс.

Нејасно је шта је био мотив напада који се догодио у раним јутарњим часовима у Универзитетској болници у Острави, 350 километара источно од Прага.

Премијер Андреј Бабиш рекао је да је реч о "чину појединца".

Нападач је након пуцњаве побегао из болнице, а за њим је кренула потрага у којој су учествовале стотине полицајаца. Убио се током потраге у колима, док су Остраву надлетали хеликоптери.

Министар унутрашњих послова Јан Хамачек рекао је да је покушана реанимација нападача, али да оживљавање није успело.

Чешки радио пренео је речи директора фирме у којој је убица радио. Како је рекао, био је грађевински техничар и био је на боловању. Те наводе Ројтерс није могао да потврди.

Директор болнице, Јири Хаврлант навео је да је петоро људи преминуло на лицу места, а да је једна особа умрла у операционој сали. Према његовим речима, још двоје људи је озбиљно повређено, али нико од медицинског особља.

Жртве, четири жене и два мушкарца, убијене су из непосредне близине.

Шеф регионалне полиције Томас Кузел истакао је да је нападач ћутао током пуцњаве и да није било назнака да је имао саучесника.

Полиција је због потере за нападачем подигла два хеликоптера.

"У тренутку када је хеликоптер био изнад аутомобила, нападач је извршио самоубиство", казао је Кузел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво