Проширена црна листа САД, додато девет особа из Србије

Канцеларија за контролу страних средстава (OFAC) при Министарству финансија САД проширила је данас црну листу. Додато је 17 појединаца и 29 правних субјеката из Србије, Летоније, Венецуеле и Кипра. Истовремено су им изречене и санкције, преноси РТРС.

Слободан Тешић се од раније налази на америчкој црној листи због трговине оружјем, а сада су придодате и компаније које се доводе у везу с њим – "Партизан тек", "Техноглобал системс Београд", "Гравит лимитид" и "Карсо лимитид".

Санкције су уведене и Тешићевим сарадницима, међу којима су његов заступник у међународној трговини Горан Андрић, који директно или индиректно управља компанијом "Велком Трејд Београд", као и директор и секретар компаније "Финрост" на Кипру.

На листи је и представник компаније "Фалкон стратеџис" Есад Капиџић, генерални директор "Партизан тек", "Техноглобал системс Београд" Небојша Шаренац, као и директор "Партизан тек" Зоран Петровић.

На листи се налазе још и власник компаније "Вектура транс" Милан Суботић, представник компаније "Аранекс" Желимир Петровић, власник 50 одсто компаније "Фалкон стратеџис" Сретен Цвјетковић и директор "Техноглобал системс" Љубо Маричић.

Међу санкционисаним компанијама које су повезане са Тешићем налазе се "Мунсторм ентерпрајзис" и "Тардигрејд лимитид" са Кипра, као и "Бизнис диверзити лимитид" у Хонгконгу.

Санкцијама су блокирана сва средства и имовина повезана са наведеним лицима, које се налазе у САД.

Медији подсећају да се на "црној листи" која је освежена са данашњим датумом, према подацима OFAC, још налази и актуелни члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик, који је на ову листу доспео у јануару 2017. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи