Борељ и Столтенберг: ЕУ и НАТО јачају сарадњу

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ и генерални секретар НАТО-a Јенс Столтенберг потврдили су наставак партнерства и сарадње Алијансе и Уније на питањима од заједничког интереса и безбедности.

Жосеп Борељ је рекао да је НАТО најјача војна Алијанса на свету и остаће заједнички иментељ и основа за европску одбрану.

Борељ је на првом састанку у својству шефа ЕУ дипломатије са генералним секретаром НАТО-а нагласио да две стране настављају да јачају сарадњу.

"Изградања заједничке европске одбране није алтернатива, већ допринос односима НАТО-а и ЕУ", изјавио је Борељ.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг пожелео је добродошлицу Борељу на нову функцију и најавио да ће наставити да ради на политици која подразумева међусобно "допуњавање, а не такмичење" НАТО и ЕУ.

"Безбедносни изазови са којима се суочавамо сувише су комплексни за било коју нацију појединачно. Ни НАТО, ни ЕУ немају све потребне инструменте неопходне за безбедност наших народа. Једино радећи заједно можемо много да постигнемо", навео је Столтенберг.

Столтенберг је поручио да су НАТО савезници на самиту у Лондону оценила да Алијанса и Унија имају изузетну сарадњу посебно у области мигравионе и избегличе кризе, побољшања воље мобилности и борбе против сајбер и хибридних претњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи