НАТО семинар у Данској отказан због забране присуства Трамповом критичару

Дански атлантски савет саопштио је да је отказао семинар о НАТО-у и прекоокеанским односима, након што је америчка амбасада у Данској наводно забранила да амерички академик, познат по критиковању председника Доналда Трампа, говори на скупу.

Данска организација саопштила је да "америчка амбасадорка у Данској Карла Сандс није желела да Стенли Слоун учествује на догађају који америчка влада суорганизује и спонзорише", преноси АП. 

Слоун, члан Атлантског савета у Сједињеним Америчким Државама, био је међу неколико позваних предавача на конференцији "Прослава 70. годишњице НАТО-а", која је заказана за уторак у Копенхагену.

Шеф данског Атлантског већа Ларс Бангерт Струве изјавио је да је познато да Стенли Слоун има критички приступ према председнику САД Доналду Трампу.

Америчка амбасада је на свом Твитер налогу написала да предложено укључење Слоуна у конференцију у последњем тренутку није у складу са "споразумом поштованим приликом регрутовања свих осталих говорника".

У свом одговору на Твитеру, Слоун је рекао да му је жао што се америчка амбасада противи његовом учествовању, пошто је "искусан предавач јавне дипломатије, који увек добро представља своју земљу".

Стејт департмент није коментарисао ситуацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво