Лавров: Руска реакција на сваки корак Америке

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да Русија неће оклевати да одговори уколико САД буду распоређивале балистичке пројектиле.

Сергеј Лавров је навео да ће то, уколико се догоди, довести до реципрочне реакције Русије.

"За сваки корак имаћемо реакцију", рекао је Лавров у Риму, навео је Ројтерс.

Русија је предложила мораторијум на распоређивање нуклеарних пројектила средњег и кратког домета у Европи.

Руска Државна дума усвојила је закон о суспензији Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета средином јуна.

Закон прописује да ће Русија једног дана моћи да преиначи суспензију обавеза у оквиру Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета (ИНФ), уколико то пропише председник државе Владимир Путин.

Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета (ИНФ) су првобитно потписали тадашњи Совјетски Савез и САД 1987, а ступио је на снагу 1988. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво