Северна Кореја: Сматраћемо Трампа сенилним старцем ако настави

Званични Пјонгјанг поновио је вербалне нападе на америчког председника Доналда Трампа, након што је претио војном акцијом, наводећи да ће га сматрати сенилним старцем ако настави да користи провокативни језик.

Прва заменица севернокорејског министра спољних послова Чое Сон Хуи поручила је то преко државних медија, након што је Трамп севернокорејског лидера Ким Џонг Уна назвао "rocket man" и запретио војном акцијом, преноси АП.

"Ако се поново употреби било који језик и изрази који подстичу атмосферу конфронтације, то се мора дијагностиковати као повратак сенилног старца", рекла је Чое.

Истакла је да су Трампове примедбе "подстакле таласе мржње Северне Кореје према САД", јер су показале "непристојност према достојанству врховног вође".

Према њеним речима, Северна Кореја ће одговорити на свој оштар начин уколико Трамп поново употреби сличне фразе и покаже своју намеру да провоцира Северну Кореју.

Северна Кореја је већ назвала Трампа сенилним 2017. године, преноси Би-Би-Си и додаје да је ово први пут за више од годину дана да је Пјонгјанг отворено критиковао Трампа.

Трамп и Ким срели су се последњи пут у јуну у демилитаризованој зони између две Кореје, али је након тога Северна Кореја наставила са тестирањем балистичких ракета, последњи пут прошле недеље.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи