Пелоси: Нико није изнад закона, покрећемо процедуру за Трампову смену

Председница Представничког дома САД Ненси Пелоси је рекла да ће затражити од председника Одбора за правна питања да покрене процедуру за смену председника Доналда Трампа.

Ненси Пелоси је рекла да "у Америци, нико није изнад закона", преноси Си-Ен-Ен.

Додала је да је Доналд Трамп "злоупотребио своју моћ" као председник Сједињених Држава.

"Председник је злоупотребио своју моћ за личну политичку корист на штету националне безбедности", навела је Ненси Пелоси.

Из Беле куће су путем Твитера одговорили да би Ненси Пелоси и Демократске партије требало да буде срамота.

"Доналд Трамп није урадио ништа друго осим што је водио нашу земљу - што је довело до економског раста, више послова и јаче војске. Радујемо се поштеном суђењу у Сенату", на Твитеру је навела секретарка за односе с јавношћу Беле куће Стефани Гришам.

Ненси Пелоси се обратила јавности након јучерашњег сведочења правних стручњака пред Одбором за правна питања. Стручњаци, које је одабрала Демократска партија, навели су да постоје основи за опозив Трампа.

Уколико проста већина у Представничком дому донесе одлуку о смени председника Трампа, у Сенату ће започети суђење којим ће председавати председник Врховног суда САД.

Како би Трамп био смењен, потребно је да за његову смену гласа двотрећинска већина у Сенату.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво