Трамп напустио самит НАТО-а, назвао Тридоа дволичним

Амерички председник Доналд Трамп је на самиту НАТО-а у Лондону бурно реаговао пошто се појавио видео-снимак на којем се виде светски лидери који га исмевају. Трамп је отказао конференцију за новинаре и напустио самит.

Доналд Трамп, који је учествовао на самиту лидера земаља НАТО-а у Лондону, коментарисао је данас наводе да га је синоћ исмевао канадски премијер Џастин Тридо током неформалног разговора са француским председником Емануелом Макроном, британским премијером Борисом Џонсоном, холандским премијером Марком Рутеом и британском принцезом Аном.

Председник САД је назвао "дволичним" Џастина Тридоа, који је поводом Трампове дуге конференције за новинаре рекао: "Управо сте гледали како испадају вилице његовом тиму."

"Изгледа ми као фин момак, али када сам га прозвао због чињенице да не издваја два одсто за одбрану, није био срећан због тога. Он не даје два одсто, а требало би. Канада има новац", рекао је Трамп.

Потом је отказао најављену конференцију за новинаре, а самит у Лондону је напустио пре него што је планирано.

Трамп је, међутим, саопштио да отказује конференцију за новинаре зато што је већ одржао неколико у претходна два дана.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво