Напад на посланика у Кијеву – убијен његов трогодишњи син, град под опсадом

Непознати нападачи пуцали су на аутомобил посланика и бизнисмена Вјачеслава Собољева у Кијеву. Убијен је његов трогодишњи син, јављају медији. Кијев под опсадом, полиција трага за нападачима.

Вјачеслав Собољев је полицији испричао да се пуцњава догодила када је, током повратка кући из ресторана "Марио", застао на семафору у центру града.

Према писању Униана, бизнисмен је био за воланом када је зачуо пуцњаву, а његова супруга је почела да вришти. На задњем седишту аутомобила био је њихов трогодишњи син Александер. 

Собољев је, како пишу медији, са дететом у рукама потрчао тражећи помоћ. 

"Дете је преминуло у колима Хитне помоћи на путу до болнице", написао је на Фејсбуку украјински министар унутрашњих посова.   

Према писању Униана, трогодишње дете имало је прострелне ране главе.  Убијени дечак био је најмлађе од петоро деце Вјачеслава Собољева. 

Кијев под опсадом 

Престоница Украјине је тренутно под опсадом, пошто полиција спроводи акцију потраге за нападачима. 

Како наводе медији, полиција тражи аутомобил марке "лексус" којим су нападачи побегли. 

Полиција и форензичари врше увиђај на месту напада, а посебне екипе проверавају и снимке са камера. 

Ко је Вјачеслав Собољев 

Собољев (48) је посланик у парламенту града Кијева, испред партије "Блок" бившег председника Петра Порошенка. На ту функцију изабран је 2015. године. Члан је одбора за буџет и финансије.

Вјачеслав Собољев, према писању украјинских медија, поседује неколико компанија у области енергетике.

Током 2010. и 2011. био је директор у украјинској државној енергетској компанији "Нафтогас". 

Родом је из крајње источне области Доњецк, а поједини украјински медији повезују га са проруским активистима у тој области. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи