Трамп: Новац за Украјину задржао сам због корупције у тој земљи

Амерички председник Доналд Трамп поручио је да оно што се њему дешава у светлу процеса о опозиву у Конгресу САД "не би требало више да се деси ниједном председнику који буде дошао после њега".

Доналд Трамп коментарисао је медијске наводе о сведочењу америчких дипломата и осталих званичника пред Одбором за обавештајна питања Представничког дома Конгреса САД који води истрагу о његовом опозиву.

"'Медији који шире лажне вести и вукови из Вашингтона' придодају нова значења ономе што је речено на саслушањима у Конгресу, навео је Трамп на Твитеру, додавши да заправо жели да људи сведоче.

Навео је да је некадашњи правни саветник Беле куће, Дон Мекган рекао пред Oдбором да није ништа лоше урадио.

"Џон Болтон (некадашњи Трамапов саветник за националну безбедност) је патриота који је могао да зна да сам задржао новац намењен за војну помоћ Украјини пошто се сматра земљом у којој је корупција раширена. Зашто околне европске земље такође не дају новац? Да је тако, и ја бих", нагласио је Трамп.

Рекао је да би волео државни секретар Мајк Помпео, секретар за енергетику Рик Пери и шеф особља Беле куће и Директор канцеларије за буџет Мик Малвејни кao и многи други сведоче "о лажној превари процеса о опозиву".

Како је оценио, превара Демократске странке не иде никуда али дa будући председници никако не би требало да буду компромитовани.

"Оно што се мени догађа никада не би требало да се деси другом председнику", закључио је Трамп.

Истрага о опозиву Трампа усредсређена је на телефонски позив од 25. јула, током којег је наводно тражио од украјинског председника Володимира Зеленског да покрене поступак против сина Џозефа Бајдена, будући да је некадашњи потпредседник САД претендент за кандидата на наредним председничким изборима из редова демократа.

Трамп је од Зеленског наводно тражио да украјинске власти покрену истрагу против Хантера Бајдена због тврдњи о корупцији или ће обуставити исплату војне помоћи тој земљи вредну 400.000.000 долара.

Хантер Баједен је од 2014. до 2019. године био члан одбора главног украјинског произвођача природног гаса "Буризма холдингс".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво