Разорне олује погодиле Француску, Италију и Грчку, девет настрадалих

Најмање девет особа је настрадало у поплавама услед обилних киша које су погодиле француску и италијанску ривијеру и западне делове Грчке. На француској ривијери поједини путеви су затворени, а у Италији ниво река још је у порасту. У Грчкој на стотине домова је поплављено након ноћашње олује која је погодила подручја западно од Атине.

Администрација француског региона Вар саопштила је да су четири особе настрадале, укључујући брачни пар у 70-тим годинама из престонице парфема Граса, чији је аутомобил био потопљен.

Једна особа је настрадала након што је француски брод за спасавање потонуо на Медитерану, а четврта особа је пронађена мртва у аутомобилу, пренео је АП.

На северу Италије, пронађено је тело жене чији је аутомобил однела набујала река Бомида.

Спасиоци претражују и да ли има евентуалних жртава након урушавања дела аутопута, проузрокованог клизиштем у близини поплављеног града Савоне.

У међувремену, ниво италијанске реке Тицино у ломбардијском граду Павиа наставља да расте, због чега се на улицама налази 15 центиметара воде, а поједини житељи су евакуисани.

У Француској ниво река полако опада, али многе породице које су евакуисане не могу да се врате у своје домове, док власти раде на чишћењу путева и поправци електричних водова.

У Грчкој су тела двојице мушкараца, за које се верује да су туристи, пронађена касно синоћ у близини луке Антирио, 250 километара западно од Атине, након што је невреме захватило једрилицу на којој су били.

Настрадала је и једна непокретна жена на Родосу пошто је вода поплавила њену кућу, док се на Косу удавила жена која је пливала у немирном мору.

Стотине домова је поплављено након ноћашње олује која је погодила подручја западно од Атине.

Олујна киша и клизишта су условили затварање ауто-пута који повезује грчку престоницу са луком Патрас.

Најгоре је поплављен ризорт Кинета, где су се појавила клизишта због оближње шуме која је оштећена у шумским пожарима.

Неколико десетина људи заглављених у сутомобилима и поплављеним кућама спасила је ватрогасна служба. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи