Председник Израела предао мандат Кнесету да образује владу

Председник Израела Рувен Ривлин рекао је посланицима да именују кандидата који би формирао нову владу након што премијер Бенјамин Нетанјаху и његов изазивач Бени Ганц нису успели да формирају своје коалиције.

Током законског периода који траје 21 дан, посланици Кнесета могу да номинују било кога у скупштини да покуша да формира владу, пренео је Ројтерс.

Ако ни тада не буде формирана влада, у року од 90 дана биће одржани нови избори.

"Ово су тешки, мрачни дани у аналима државе Израел", рекао је Ривлин, саопштавајући да Ганц, као и претходно Нетанјаху, није прикупио довољну подршку за стабилну коалицију.

Обраћајући се посланицима Ривлин је рекао: "У наредних 21 дан, неће бити "блока" или "партије". Свако ће седети са својом савешћу и мораће да одговори на једно питање: Која је моја дужност према држави Израел?"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи