Сукоб Џонсона и Корбина око Брегзита у ТВ дебати

Борис Џонсон и Џереми Корбин су се први пут суочили у предизборној телевизијској дебати. Главна тачка њиховог "сукоба" био је Брегзит. Док Џонсон поручује да ће спровести споразум са ЕУ, Корбин обећава да ће га поцепати.

Борис Џонсон је обећао да ће окончати "националну беду" – Брегзит, и истакао да лабуристи нуде само "поделе и ћорсокак".

С друге стране, Џереми Корбин је поручио да ће питање Брегзита, у случају победе његове партије, бити решено тако што ће народ имати последњу реч.

Досадашњи премијер Џонсон жели да освоји већину на изборима 12. децембра, како би могао договор са ЕУ о Брегзиту да уврсти у закон и Британију изведе из ЕУ до 31. јануара, као и да започне преговоре о трговинском односу са Унијом.

Корбин је рекао да би он "поцепао Џонсонов споразум" и испреговарао нови договор са ЕУ, о којем би право гласа имао народ.

Џонсон и Корбин су укрстили копља и када је реч о здравству, поверењу и лидерству, будућности Шкотске, али и краљевској породици.

Политичка уредница Би-Би-Сија Лаура Кунсберг је оценила да није јасно ко је добио дебату, али да је било упечатљиво то колико се публика смејала њиховим изјавама.

Анкете су показале да је подељено мишљење јавности о томе ко је победник – 51 одсто сматра да је то Џонсон, а 49 одсто да је то Корбин, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво