Сукоб Џонсона и Корбина око Брегзита у ТВ дебати

Борис Џонсон и Џереми Корбин су се први пут суочили у предизборној телевизијској дебати. Главна тачка њиховог "сукоба" био је Брегзит. Док Џонсон поручује да ће спровести споразум са ЕУ, Корбин обећава да ће га поцепати.

Борис Џонсон је обећао да ће окончати "националну беду" – Брегзит, и истакао да лабуристи нуде само "поделе и ћорсокак".

С друге стране, Џереми Корбин је поручио да ће питање Брегзита, у случају победе његове партије, бити решено тако што ће народ имати последњу реч.

Досадашњи премијер Џонсон жели да освоји већину на изборима 12. децембра, како би могао договор са ЕУ о Брегзиту да уврсти у закон и Британију изведе из ЕУ до 31. јануара, као и да започне преговоре о трговинском односу са Унијом.

Корбин је рекао да би он "поцепао Џонсонов споразум" и испреговарао нови договор са ЕУ, о којем би право гласа имао народ.

Џонсон и Корбин су укрстили копља и када је реч о здравству, поверењу и лидерству, будућности Шкотске, али и краљевској породици.

Политичка уредница Би-Би-Сија Лаура Кунсберг је оценила да није јасно ко је добио дебату, али да је било упечатљиво то колико се публика смејала њиховим изјавама.

Анкете су показале да је подељено мишљење јавности о томе ко је победник – 51 одсто сматра да је то Џонсон, а 49 одсто да је то Корбин, преноси Ројтерс.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 20. нов 2019, 12:03) - anonymous [нерегистровани]

Dobro, dobro

Sukobili se, debatirali, a kad se kamere ugasile, otišli zajedno na pivo.