Талибани ослободили Американца и Аустралијанца, следи размена

Талибани су објавили да су на југу Авганистана ослободили двојицу талаца, Американца и Аустралијанца, који су више од три године били заточеници побуњеника. Талибани очекују да, у замену за ослобођене таоце, авганистанска влада ослободи заробљене талибанске командире.

Представник талибана је саопштио да су Американац Кевин Кинг и Аустралијанац Тимоти Викс ослобођени у провинцији Забул у области која је већим делом под контролом талибана.

За сада није познато да ли су Американац и Аустралијанац, обојица професори на америчком универзитету у Кабулу, предати представницима авганистанске владе, посредницима или америчким снагама, преноси АП.

Неколико сати раније авганистанска влада је заробила тројицу талибанских командира који су пребачени у Катар.

Раније су талибани објавили да ће тројица командира које је Кабул ухватио бити размењени за америчког и аустралијског таоца.

Међу тројицом талибана је и Анас Хакани, млађи брат Сираџудина Хаканија који предводи злогласну мрежу "Хакани".

По свему судећи, талибани нису хтели да ослободе двојицу професора док не добију доказ да су њихови људи стигли у Катар, примећује америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво