Хути заробили три брода у Црвеном мору

Јеменски Хути су заробили три брода, укључујући и један који припада Саудијској Арабији.

Хути су заробили бродове у близини острва Укбан у јужном делу Црвеног мора, а превезени су у луку Салиф, саопштено је на хутској телевизији Ал Масира, а преноси Ројтерс.

Из коалиције која води борбе против Хута је потврђено да је брод који припада Саудијској Арабији заробљен и да је брод превозио јужнокорејску опрему за нафтне бушотине.

Саудијска Арабија предводи ову војну коалицију из које је саопштено да је заробљавање брода "терористичка операција" која представља претњу за слободу светске робне размене.

Војна коалиција предвођена Саудијском Арабијом је интервенисала у Јемену 2015. године када су Хути свргнули међународно признату власт у главном граду Сани.

Хути су се повукли из већине градова на јеменској обали, али борбе се и даље воде у Ел Худаиди, највећој јеменској луци на Црвеном мору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи