Демонстранти у Хонгконгу беже са универзитета, полиција их хапси

Неколико демонстраната ухапшено је у Хонгконгу када су покушали да побегну из универзитетског кампуса опкољеног полицијом.

Група од стотинак демонстраната покушала је да напусти комплекс Политехничког универзитета, али је полиција употребила сузавац и гумене метке.

Када је полиција покушала да уђе у кампус, демонстранти су бацили бензинске бомбе и запалили ватру.

Полиција у оклопним возилима запретила је да ће употребити бојеву муницију, односно пуцати на насилне демонстранте уколико не престану да користе смртоносно оружје.

Јуче је полицајац погођен стрелом у потколеницу.

Учесници протеста повукли су се у зграду Политехничког универзитета кад је пала ноћ, након што им се полиција приближила користећи сузавац.

Политехнички универзитет у Хонгконгу један је од универзитетских кампуса који су протекле недеље коришћени као место окупљања учесника протеста.

Полиција је, сатеравши демонстранте у студентски кампус, ослободила околне улице после дводневне блокаде.

У кампусу има повређених, а залихе хране су на измаку, преноси Би-Би-Си.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. нов 2019, 13:57) - Воронцов [нерегистровани]

Само у људи без памети могли тако нешто учинити

Дизали су побуну за туђи интерес без икаквих реалних разлога , . Било је више него јасно да их нико неће подржати у њиховој глупости, а они који су их нахушкали само ће мирно посматрати шта им се догађа.

(понедељак, 18. нов 2019, 11:45) - anonymous [нерегистровани]

Dosta već!

Krajnje je vreme da se to procvalo proleće zaustavi. I ne da pohapse samo pijune, nego da im dirigente strpaju tamo gde im mesto. Suviše su već zla tamo napravili.