Ла Паз одсечен, грађани у редовима за храну

Житељи Ла Паза чекају у редовима на улици како би набавили животне намирнице и плин, док присталице протераног председника Ева Моралеса настављају да блокирају главне саобраћајнице у земљи због чега је градском становништву онемогућено снабдевање са сеоских фарми.

Званичници кажу да је велики теретни војни авион Херкулес слетео у Ла Паз носећи месне производе, преноси Ројтерс.

Такође, наводе да је успостављен "ваздушни мост" са Ла Пазом и да ће се обезбедити слична комуникација и са другим великим боливијским градовима који су због блокаде путева одсечени и не могу да се снабдевају.

Бивши председник Ево Моралес је поднео оставку под притиском почетком седмице након недеља протеста и насиља после избора 20. октобра који су му донели победу помрачену оптужбама за превару.

Потом је у Мексику добио азил, а на власт је ступила привремена самопроглашена председница Боливије Жанинe Ањез. Међутим, протести Моралесових присталица су настављени у већим градовима Боливије.

Од почетка кризе у Боливији погинуло је најмање 23 људи, а 715 је повређено у сукобима, саопштио је Међуамерички комитет за људска права, преноси Тас.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. нов 2019, 08:12) - anonymous [нерегистровани]

Kako sam Morales kaže

Na pomolu je građanski rat. Sve što je on godinama uspeo da uradi, ovi ruše za nekoliko dana. Nema veze ko pati, šta se dešava, samo rezerve litijuma da padnu na šake sponsora.