Папа ручао са сиромашнима, осудио похлепу неколицине

Папа Фрања оценио је да "похлепа неколицине богатих људи" доприноси тешкој ситуацији у којој се налазе сиромашни, пре него што је поделио оброк са бескућницима и незапосленима, што је постала традиција његовог рада.

Служећи мису у базилици Светог Петра посвећену јачању свести о сиромаштву широм света, папа је указао на недостатак забринутости због све већих разлика између оних који имају и оних који немају.

"Идемо ужурбано својим путем, не бринући о томе што су разлике све веће и што похлепа неколицине доприноси сиромаштву многих других", рекао је папа на миси којој су присуствовали многи сиромашни људи.

После мисе, папа је позвао стотине угрожених, укључујући мигранте, да ручају са њим у ватиканској палати, преноси АП.

Обраћајући се окупљенима на Тргу Светог Петра, папа Фрања је рекао да такве иницијативе представљају доказ да никада не треба да недостаје пажње према "тим нашим сестрама и браћом".

Изразио је незадовољство због незаинтересованости друштва према сиромашним људима.

У ватиканској сали за примања постављено је око 150 столова, а за још 1.500 угрожених организовани су оброци на другим локацијама у Риму.

У парохијама широм Италије такође је организовано дељење оброка за оне који не могу да их приуште.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво