Саветница Пенса: Неприкладан разговор Трампа и Зеленског

Саветница за спољну политику америчког потпредседника Мајка Пенса, Џенифер Вилијамс, која је слушала разговор између председника САД и Украјине, Доналда Трампа и Володимира Зеленског, 25. јула, оценла је да је био неприкладан.

Џенифер Вилијамс оценила је да је телефонски разговор Доналда Трампа и Володимира Зеленског, био неприкладан, наводи се у транксрипту њеног сведочења који је Одбор за обавештајна питања Представничког дома америчког Конгреса објавио у суботу.

Вилијамс је телефонском разговору двојице државника који је у фокусу истраге о опозиву Доналда Трампа, на сесији затвореној за јавност сведочила 7. новембра, преноси Глас Америке.

Саветница, која је слушала разговор двојице председника 25. јула, Трампово инсистирање да Украјина спроведе политички осетљиву истрагу, оценила је као необично и неприкладно, објавио је Ројтерс преносећи детаље њеног сведочења.

Такође, Представнички дом објавио је и транксрипт ранијег сведочења Тимотија Морисона, званичника Савета за националну безбедност, које је такође одржано иза затворених врата.

Као и Вилијамс, Морисон је посведочио да су га забринуле примедбе које је Трамп упутио украјинском председнику Зеленском.

"Непријатно ми је звучала било каква идеја да би председник Зеленски допустио себи мешање у нашу политику", рекао је Морисон, који је такође слушао разговор двојице председника.

Морисон је одбио да одговори на питање сматра ли разговор Трампа и Зеленског нелегалним или неприличним, истичући да је мислио да ће процуриити у јавност и наштетити односима са Украјином.

Џенифер Вилијамс и Том Морисон јавно ће сведочити 19. новембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво