Трамп Ердогану: Ми смо пријатељи готово од првог дана

Амерички председник Доналд Трамп похвалио је свој однос с турским лидером Реџепом Тајипом Ердоганом с којим се састао у Белој кући како би превазишли растуће разлике између две земље. Њихове разлике крећу се од политике према Сирији до турске куповине руских ракетних одбрамбених система, преноси Ројтерс.

Трампова топла добродошилица турском председнику долази у тренутку протеста у америчком Конгресу због офанзиве Турске у Сирији како би протерали курдске милиције, главног партнера Вашингтона у борби против Исламске државе, наводи Ројтерс.

"Ми смо пријатељи дуго, готово од првог дана. Разумемо земљу оног другог. Разумемо одакле долазимо", рекао је Трамп Ердогану у Овалном кабинету у Белој кући.

"Они су високо поштовани у својој земљи и региону", казао је Трамп за Ердогана и његову супругу Емину.

Говорећи о Сирији, Трамп је рекао да се примирје у тој земљи веома добро одржава.

Трамп је новинарима такође казао да је однос САД и Турске добар, као и да његова администрација разговара с Курдима, који су, како се чини, задовољни, пренео је Ројтерс.

Амерички председник је навео да ће Ердоган и он касније разговарати о руском ракетном систему и потенцијалном билатералном трговинском споразуму вредном 100 милијарди долара.

"Ми ћемо такође разговарати о трговиснком споразуму. Проширићемо знатно наше трговинске везе", додао је Трамп.

Испред Беле куће окупили су се демонстранти који су осудили Ердоганову посету и позвали Трампа да заштити Курде којима прети турска офанзива у Сирији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи