Испливало 760 килограма кокаина код француске обале

Француска полиција истражује како је су пакети кокаина и других дрога испливали на Атлантску обалу код Рена. Грађане упозоравају да не дирају пакете. Неки од пакета означени као "дијамант" или "бриљантин", слично онима који су пронађени на Флориди током урагана "Доријан".

Кокаин у пакетима је веома чист и тиме и опасан, навела је канцеларија тужиоца у Рену и позвала грађане да чим примете неки такав пакет позову полицију, преноси британски Гардијан.

"Сумњиви пакети проналазе се на свим плажама од Лоар-Атлантик департмана до Ланда, што је око 500 километара раздаљине", наводи се у саопштењу и додаје да је само на једној плажи у недељу пронађено 14 килограма ове дроге.

Укупно је на плажама пронађено 760 килограма дроге, вредности 60 милиона евра, која је испливала на обалу у пластичним црним кесама.

Како се претпоставља, пакети су највероватније направљени у Јужној Америци.

"То је веома чист производ који у овом облику не сме да се конзумира због велике вероватноће да дође до предозирања", рекао је тужилац за локалну француску телевизију.

За сада полиција проверава да ли је неки брод погодила олуја.

Лист Судоест објавио је да су двоје људи који су шетали у петак открили два пакета, са три  килограма кокаина, на плажи у Аркашону, југозападно од Бордоа.

Неки од пакета означени као "дијамант" или "бриљантин", слично као пакети који су пронађени у септембру на Флориди током урагана "Доријан".

Француска полиција контактирала је са колегама из Флориде и затражила њихову истрагу.

Извор близак истрази рекао је за АФП да су плиме допринеле избацивању пакета пре месец дана на плажама које се протежу од Нанта до крајњег југа, од места летовања у Бијарицу.

Локални медији известили су о пакетима дроге на плажама у "Ла Рохеле" северно од Аркашона, упозоравајући људе да не би требало да је "покупе", јер би били изложени значајном законском ризику од 10-годишње затворске казне због дроге.

Француска полиција и цариници редовно истражују дрогу која улази у земљу морским путевима, посебно путем лука као што су Сен Назар или Авр. Из контејнера у Авру прошле недеље заплењено је око 680 килограма дроге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи