Асанжов отац: Мој син би могао да умре у затвору

Oтац оснивача Викиликса Џулијана Асанжа Џон Шиптон страхује да би његов син могао да умре у затвору у Великој Британији.

Џон Шиптон је рекао да је недавно посетио Асанжа у британском затовру и да је морао да се суочи са горком истином да би његов син могао да тамо умре.

"То није горко разочарање оца, то је једноставно чињеница... То је грозно", рекао је Шиптон новинарима у Женеви.

Дејли мејл наводи да је Шиптоново упозорење уследило након што је прошле недеље независни тим експерата УН саопштио да је Асанжов живот у опасности због затворских услова у којима се налази.

Асанж је 2010. године искористио Викиликс како би објавио поверљива војна и дипломатска документа о америчком бомбардовању Авганистана и Ирака.

Оснивач Викиликса се од априла налази у затвору са строгим мерама безбедности у Британији, након што је ухапшен у амбасади Еквадора у Лондону, где се седам година скривао од власти због непоштовања услова кауције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво