Ердоган опет упозорава да ће отворити врата Европе за избеглице

Турска ће морати избеглицама из Сирије да отвори врата Европе ако Брисел не пружи довољно подршке Анкари, поручио је Европској унији турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Реџеп Тајип Ердоган је рекао да Турска не може сама да носи терет избегличке кризе.

Турска планира да на северу Сирије успостави сигурносну зону где би могло да се смести два милиона избеглица, након што се из те регије склоне курдске снаге.

Анкара је тражила од Европске уније да помогне Турској да смести више од 3,5 милиона избеглица.

"Било да добијемо помоћ или не, наставићемо да помажемо нашим гостима. Али, ако то не буде функционисало, онда ћемо морати да отворимо врата", рекао је Ердоган на конференцији за медије са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво