Америка дубоко подељена око опозива Доналда Трампа

Иницијатива демократа за опозив председника Доналда Трампа поделила је Американце, показују резултати истраживања јавног мнења Еј-Би-Сија и Вашингтон поста. За опозив Трампа изјаснило се 49 одсто испитаника, док је 47 одсто против.

Дубоке поделе потресају Америку пред почетак јавних саслушања у склопу процеса опозива председника Доналда Трампа, при чему се председнику на терет ставља однос према овом процесу, док је највише критика демократа усмерено на чињеницу да су почетна саслушања одржана иза затворених врата.

За опозив Трампа изјаснило се 49 одсто испитаника обухваћених истраживањем које су заједнички спровели телевизијска мрежа Еј-Би-Си и Вашингтон пост.

Истовремено, 38 одсто испитаника подржава начин на који Трамп води Америку.

Амерички медији пореде ове резултате са истраживањима спроведеним током процеса опозива Била Клинтона 1998. године, када је "импичмент" имао подршку од 27 до 41 одсто испитаника.

Као што се и очекивало, највећу подршку процес опозива има међу демократама, чак 82 одсто, док "импичмент" подржава само 18 одсто демократа, те 47 одсто неутралних испитаника.

Резултати истраживања јавног мњења објављени су дан пошто је Представнички дом америчког Конгреса усвојио резолуцију којом се формализује процес опозива председника Трампа.

Председник САД је, после усвајања овог акта, оптужио демократе да су покренули "највећи лов на вештице у америчкој историји".

Америчке демократе су, усвајањем резолуције у Представничком дому Конгреса, пришле корак ближе опозиву председника Доналда Трампа, јер им исход гласања омогућава да покрену јавна саслушања у истрази о опозиву председника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво