Демократе корак ближе опозиву Доналда Трампа

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је резолуцију којом се формализује процес опозива председника Доналда Трампа. Председник САД је, после усвајања овог акта, оптужио демократе да су покренули "највећи лов на вештице у америчкој историји".

Америчке демократе су, усвајањем резолуције у Представничком дому Конгреса, пришли корак ближе опозиву председника Доналда Трампа, јер им исход гласања омогућава да покрену јавна саслушања у истрази о опозиву председника.

За предлог демократа гласала су 232 конгресмена док је 196 било против.

"Данас је Представнички дом направи корак напред, јер смо успоставили процес за отворена саслушања пред Комитетом за обавештајне послове како би јавност сама могла да види чињенице", рекла је Ненси Пелоси, председавајућа Представничког дома.

Трамп је, путем Твитера, одмах оптужио демократе да су покренули "највећи лов на вештице у америчкој историји".

Истрага против Трампа у Конгресу је покренута због покушаја да подстакне Украјину да спроведе истрагу о сину бившег потпредседника САД Џоа Бајдена.

Транскрипт разговора Доналда Трампа и украјнског председника Володимира Зеленског показује да је амерички председник затражио да украјинске власти покрену истрагу против Џоа и Хантера Баједена због тврдњи о наводној корупцији.

Америчким властима транскрипт разговора двојице председника доставио је анонимни узбуњивач за кога је касније речено да је агент ЦИА.

Хантер Баједен је од 2014. до 2019. године био члан одбора главног украјинског произвођача природног гаса "Буризма холдингс".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво