Багдадијева смрт – Пентагон објавио снимак операције у Сирији

Централна команда америчке војске објавила је фотографије и видео-снимке операције која се завршила смрћу лидера Исламске државе Абу Бакра ел Багдадија.

На снимцима се види уништење Ел Багдадијевог склоништа у провинцији Идлиб у Сирији.

Америчка централна команда поделила је видео-снимак на Твитеру. На снимку се виде борци у околини Багдадијевог утврђења који отварају ватру на амерички авион који је учествовао у опсади.

Генерал Френк Макејнз рекао је новинарима да су у нападу убијена четворица мушкараца и две жене. Како је додао, када је Абу Бакр ел Багдади детонирао бомбу која му је била окачена око струка, вероватно је настрадало и двоје деце млађе од 12 година.

Макејнз није потврдио наводе председника Доналда Трампа који је рекао да је лидер Исламске државе у последњим моментима "вриштао и плакао".

Такође је истакао да су ДНК анализе отклониле сваку сумњу да је мушкарац који је настрадао Абу Бакр ел Багдади.

Судећи према наводима централне команде, Ел Багдадијеви остаци сахрањени су у мору у року од 24 сата након његове смрти.

Такође, откривене су информације и о псу који је био укључен у америчку операцију. Реч је о четворогодишњем псу који је учествовао у педесет борбених мисија.

Повређен је након што је имао контакт са електричним кабловима у тунелу. Убрзо је враћен на дужност.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара