Хиљаде Либанаца у људском ланцу као подршка протестима

Хиљаде грађана Либана формирало је људски ланац дуж ауто-путева и обалских путева који повезују Бејрут са осталим градовима те земље, како би дали подршку антивладиним протестима.

Учесници протеста држали су се за руке уз главни мост који повезује Бејрут са севером и југом земље, а у плану је да на тај начин формирају живи ланац дугачак чак 171 километар, колики је размак између јужне и северне обале, преноси Ројтерс.

Протести су почели пре 11 дана због најављених економских реформи владе, а учесници захтевају промену владе и политичког система у земљи, преноси АП.

Једна од организатора протеста, професорка историје Џули Тего Баоу Насиф рекла је да ће у акцији помагати и мотоциклисти, како би отклонили евентуалне застоје при формуирању ланца.

"Циљ овог људског ланца је да се прикаже слика Либана, који од југа до севера одбацује било какву секташку припадност. Данас немамо политичке захтеве, само желимо да пошаљемо поруку једноставним држањем за руке под заставом Либана", рекла је Џули Тего Баоу Насиф.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво