Пожар се шири Калифорнијом, наређена евакуација

Званичници хитних служби у Калифорнији наредили су евакуацију неколико стотина људи из насеља Гејзервил, северно од Сан Франциска, услед ширења пожара у Округу Сонома. Ветар на махове достизао брзину од 120 километара на час.

Амерички медији наводе да је 200.000 људи остало без напајања електричном енергијом.

Из калифорнијског Одељења за шумарство и заштиту од пожара саопштено је да је ватра, која се ширила услед јаких ветрова, до данас захватила површину од око 10.000 ари, преноси Ројтерс.

Шериф Округа Сонома наредио је обавезну евакуацију за Герзервил у којем живи скоро 900 људи. "Ако сте у Гејзервил, одмах га напустите", речено је из бироа окружног шерифа у Сономи, док је ветар на махове достизао брзину од 120 километара на час.

Метеоролог Државне метеоролошке службе САД Марк Шенард изјавио је да ће најјачи ветрови дувати касније данас и да ће се наставити у петак. 

Он је рекао да су у северној Калифорнији могући опасни ветрови брзине до 72 километра на час и да неће ослабити барем до краја викенда.

Велики део Калифорније био је под упозорењем целе седмице од пожара, због високих температура и јаких ветрова, саопштили су званичници.

Скоро 300.000 потрошача у седам округа Калифорније, укључујући градове Лос Анђелос, Сан Бернардино и Вентура упозорено је на могуће искључење напајања електричном енергијом. 

Велики пожар опустошио је северни калифорнијски град Парадајс у јесен 2018. године, убивши 86 људи и десетине хиљада расељених. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара