Џонсон предлаже излаз из кризе – одржати изборе 12. децембра

Британски премијер Борис Џонсон тражи од лидера лабуриста Џеремија Корбина подршку за одржавање избора 12. децембра и нуди могућност за усвајање споразума о Брегзиту пре избора.

Борис Џонсон је, у писму Џеремију Корбину на Твитеру, поручио да је "екстремно скептичан" у вези са тим да би парламент зауставио, како је рекао, гласање за одлагање Брегзита.

Међутим, како је Џонсон додао у писму, он нуди посланицима више времена да усвоје споразум који је постигао са ЕУ, преноси Ројтерс.

"Ако пристанете да следеће недеље гласате за одржавање избора (када ЕУ понуди одлагање до 31. јануара и када то влада прихвати, пошто је на то приморана од стране парламента), онда ћемо све расположиво време – од сада до 6. новембра – ставити на располагање за расправу и гласање о Споразуму", истакао је Џонсон.

То значи, како је објаснио, да би Брегзит могао да се деси пре избора 12. децембра ако посланици тако одлуче.

Доњи дом Британског парламента је пре два дана у начелу прихватио најновији споразум о Брегзиту који је Џонсон постигао са Европском унијом.

Међутим, посланици су одбацили владин предлог да се процедура усвајања договора обави у наредна три дана и затражили више времена за дебату – што је Џонсон оценио као још једно одлагање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво