Протести због вређања пророка Мухамеда, четворо погинуло

Најмање четири особе су погинуле, а десетине су повређене када је полиција отворила ватру на југу Бангладеша како би растерала више стотина муслимана који су протестовали због објаве на друштвеним мрежама у којој се наводно вређа муслимански пророк Мухамед, саопштила је полиција, јавља "Си-Ен-ЕН".

До сукоба је дошло у Борханудину, у јужној области Бола, када су демонстранти окупили испред полицијске станице тражећи да се казни Хиндус због наводног коментара на Фејсбуку.

Шеф локалне полиције Аким Ехсануллах наводи да су демонстранти напали полицију, која је одговорила на провокације и да међу повређеним има полицајаца, преноси Си-Ен-ЕН.

"Полиција није намеравала да примењује силу јер је у почетку све личило на миран протест грађана, али након неког времена поједини демонстранти су почели да гађају полицајце циглама и камењем. Морали смо да пуцамо, нисмо имали друге могућности", наводи Ехсануллах.

Додаје да су након покушаја упада у полицијску станицу, полицајци у знак упозорења на демонстранте испалили неколико метака из ваздушне пушке.

"Замало су ушли унутра. Већ су сломили решетке на прозору. Ставили смо душек на прозор како бисмо се заштитили. Користили смо метке из ваздушне пушке који нису смртоносни, али нисмо успели да их растерамо. Полиција је затим почела користити праве метке", објашњава Ехсануллах.

Двадесетпетогодишњи мушкарац кога сумњиче да је написао коментар рекао је да је његов налог на Фејсбуку хакован и да је поднео полицијску пријаву против хакера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи