Председник Индонезије положио заклетву

Индонежански председник Џоко Видодо је положио заклетву за други петогодишњи мандат на челу те најмногољудније муслиманске земље. Видодо (58) се у предизборним обећањима обавезао да ће смањити бирократију, подржати економски раст у тој земљи и подстаћи улагања, пренео је Ројтерс.

"Биће велики проблем уколико не успемо да створимо довољно пословних могућности", рекао је Видодо у парламенту после инаугурације.

Он је навео да ће поднети два закона како би заменио прописе који су ометали отварање нових радних места, посебно, како је навео, за младе.

"Ово ће бити велики проблем ако не успемо да створимо довољно радних места", рекао је Видодо након његове инаугурације, где је навео свој сан да Индонезија постане једна од пет најбољих светских економија до 2045.године са БДП-ом у вредности од седам билиона долара.

Церемонији полагања заклетве пред парламентом присуствовали су и бројни страни званичници, међу којима бивши уамерички државни секретар Џон Кери и аутралијски премијер Тони Абот.

Више од 30.000 полицајаца је распоређено у Џакарти.

Нови председник ће после полагања заклетве прошетати улицама града у кочији а свечаност ће се завршити увече хеви-метал концертом, музиком чији је Видодо велики љубитељ.

Рекао је да ће именовати свој кабинет у понедељак ујутро.

Видодо, некада произвођач намештаја који је живео у кућици од бамбуса, победио је бившег генерала Прабова Субијанта на председничким изборима у јулу с више од 53 одсто гласова.

Видодо, бивши гувернер Џакарте и градоначелник родног града Суракарте, сматра се човеком народа који жели да појача демократске реформе иако му недостаје искуства у државној политици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво